Ice Ice baby

Chrille säger:
om is är glass på norska
Chrille säger:
vad 'r då isglass?
Chrille säger:
isis?
Oreo säger:
glass er is på norsk?
Chrille säger:
ice cream is IS isn't?
Oreo säger:
yeah
Chrille säger:
so whats popsicle?
Chrille säger:
is is?
Oreo säger:
nononono
Oreo säger:
nice try mongo

Jag gillar norska.Norska är ett gulligt språk.För det första så låter dom så sött när dom pratar och för det andra så är norskan lite mer logisk än svenskan.Tex, kalsonger,dom säger underbyxor.Det är ju underbyxor!? Varför har vi fått för oss att kalla det kalsonger? Kal-song?Kals-ong?Fast sen säger dom oxå saft-is till isglass och is till is och is till glass..DET tycker jag e lite förvirrande..


image58
  \CHRILLE/


Kommentarer
Postat av: Erik

Det finns en sång från Tyskarna från Lunds 2003-platta som heter Eis Auto (Glassbilen!). Där finns uttrycket "Eis Eis" med och de menar precis detta.

Kalsong är nog ett franskt låneord eftersom det slutar på -ong. Googla efter caleçon!

2008-05-20 @ 13:45:13
Postat av: Lucas

Första kommentaren på fina bloggen. (Det vill säga den enda bloggen jag läser utan att kräkas, även om ni uppdaterar den för ofta och ojämnt fördelat mellan er.)

Vill bara fråga, är det en skiva saltad och pepprad tomat på den där glassen?

Norska är förövrigt sämst. Visst, att Läsk = Brus och därmed Alkoläsk = Rusbrus är charmigt, men de flesta andra ord, som Chips = Potetgull, Avgasrör = Eksospotte, Tvättkorg = Skittentöjskurv, Erektion = Försyvelse (låter som att man begått ett brott!), Grodyngel = Rumpetroll, eller att de tror att det är rimligt att kalla Morötter för Gulerot är ju bara pinsamt. (Ja, dessa är alla sanna norska ord och inte såna där påhittade som tallefjant och cp-truck. Riktig norska Är lika absurd.)

(Morötter är så starkt Orange för att de innehåller en massa beta-carotene. Det finns gula morötter med xanthophylls, röda med lycopene, lila med anthocyanins och vita utan färgämnen alls, men dessa är ovanliga och man tycker ju att vanliga fina morötter ändå får erkännas vara orange fullt ut.)

De gör iaf lite desperata försök ibland att i sin skam styra upp språket och göra språkreformer ofta. (De har flera olika stavningar av de flesta orden på sina sedlar just nu t ex, bara att vända på dem om man ogillar stavningen av något. Ett exempel är Norge på ena sidan och Noreg på andra.)

Ett annat exempel på förbättring är
"For desserten, se iskrem. "
http://no.wikipedia.org/wiki/Is
Dessvärre beskrivs iskrem som "Iskrem, fløteis eller bare is er en frosset blanding av fløte og smakstilsetninger og søtningsstoffer, ofte servert som dessert." Och att blanda flytningar med smaktillsättningar och sötningsstoffer är ju inte nån glass Jag vill äta iaf. De går vidare med "Andre kvalitetsnivåer av is har betegnelser som melkeis, margarinis og frukis." Och margaringlass låter ju inte heller som någon höjdare direkt..

2008-05-22 @ 12:19:42
Postat av: Lucas

Jaja, Försyvelse kanske inte ordagrant betyder Erektion, men norrmannen här bakom har erkännt alla andra ord nu och det ser ut som han skäms.

2008-05-22 @ 13:02:28
Postat av: Wolf

HAHA@lucas. ereksjon. Forskyvelse? Hvor i helvete har du fått det fra! Vi har to språk i norge. Norsk og Nynorsk. Derfor Norge og Noreg.

2008-05-22 @ 15:54:22
Postat av: Lucas

Så du erkänner alla andra ord då?

Jag skrev ju förresten för bövelen in att just det där ordet inte riktigt stämde sen norrmannen här bakom mig gått igenom listan och påpekat just det ordets tveksamhet.
Hittade alla orden i en norsk-svensk ordlista på nätet. Ett land som leker med bokmål, bergenmål, nynorsk, värmländska, västnorska, samnorsk, svenska, høgnorsk och riksmål borde kanske lugna sig lite? ;)

2008-05-23 @ 11:13:25
Postat av: Wolf

Forstår ikke helt hva du mener. Leker vi med svensk? Vi har to skrift språk. Ellers har vi mange dialekter. Ikke kom her og si at alle i Sverige snakker helt likt. Skåne er vel et godt eksempel på dette. Når det kommer til alle variasjonene for "glass" så brukes vel de strengt tatt ikke av noen. Is og saftis er vel de eneste. Men, altså, dine argumetner for at norsk er sämst bygger jo på at Svenks ikke er det samme språket og derfor blir enkelte ord rare for deg. Slik som ögonfransar, kalsonger, glass osv. Og takk gud for at det finnes mer enn et språk her i verden!!!

2008-05-23 @ 12:03:57
Postat av: Wolf

EDIT: Slik som ögonfransar, kalsonger, glass osv blir for oss. Og takk gud for at det finnes mer enn et språk her i verden!!!

2008-05-23 @ 12:05:08
Postat av: Backmask

Altså..

Dette innlegget av mr. Lucas slår meg som meget nasjonalistisk og noe infatilt. Jeg trodde da virkelig at slike holdninger ble lagt på hyllen etter 1945.

Du forstår at svensk høres like merkelig ut for oss som norsk for deg?

http://images-cache.cd-wow.com/images/2/1183463384_big.jpg

I rest my case..

2008-05-24 @ 13:51:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0